Dilas en vakbeurs Logistica Next ontwikkelen samen inhoudelijk programma

Dilas gaat samenwerken met de vakbeurs Logistica Next van de Koninklijke Jaarbeurs. De vakbeurs Logistica Next vindt plaats van 5 tot en met 7 november in Koninklijke Jaarbeurs.

De logistieke vastgoedsector staat voor een significante uitdaging. Enerzijds moet er ruimte worden gemaakt voor duurzame economische groei. Anderzijds is er een gebrek aan locaties. De opname van de logistieke vastgoedmarkt zal dit jaar terugvallen naar 1,7 miljoen vierkante meter, een halvering ten opzichte van 2022. Dit blijkt uit recent onderzoek van logistiek en vastgoedadviesbureau Buck Consultants International.

Samenwerking nodig
Corien den Ouden, beursmanager Logistica Next: “Om complexe vraagstukken op te lossen is samenwerking tussen overheid en de logistieke vastgoedsector nodig. Vanuit deze gedachten zijn wij trots op de nieuwe samenwerking met Dilas. Samen ontwikkelen wij een contentprogramma waarmee we een waardevolle bijdrage leveren aan de maatschappelijke vraagstukken die leven over logistiek.”

Kennisdeling en verbinding
Op Logistica Next tonen exposanten innovatieve oplossingen die nodig zijn om logistieke processen steeds efficiënter in te richten en effectiever uit te voeren. De vakbeurs focust zich daarnaast onder andere op de toekomst van logistiek vastgoed in Nederland. Edgar van Eekelen namens het programmabureau van Dilas: “Logistica Next is voor Dilas het platform om kennis te delen en het gesprek aan te gaan met de logistiek professional. We zijn dan ook erg blij met deze nieuw samenwerking.”

Van 5 tot en met 7 november 2024 transformeert Koninklijke Jaarbeurs weer tot dé logistieke hotspot van Nederland. Logistica Next en ICT&Logistiek vinden dan gelijktijdig plaats. Vanaf september is de inschrijving geopend om de beurs te bezoeken. Meer informatie vind je op www.logistica-next.nl.