In de media: voortrekker van vernieuwing logistieke vastgoedsector

In de afgelopen periode hebben we herhaaldelijk de media opgezocht om aandacht te vragen voor maatschappelijk verantwoord en duurzaam logistiek vastgoed. Hieronder vind je een overzicht van onze uitingen in verschillende mediakanalen.  

  • Bijlage bij het Financieele Dagblad: DILAS voortrekker in de vernieuwing van de logistieke vastgoedsector
  • Stadszaken.nl sprak Milan Bergh van Apto Architects naar aanleiding van zijn pitch tijdens ons event Ontdek de schoonheid van logistiek vastgoed in Culemborg afgelopen oktober. De titel: ‘Zet logistiek in als aanjager van stedelijke vernieuwing’.
  • Regio West-Brabant is eind november tijdens de Summit Logistieke Hotspots van Logistiek.nl uitgeroepen tot Logistieke Hotspot van het jaar. Voorafgaand aan de uitslag van deze jaarlijkse verkiezing van Logistiek.nl ging Dilas-woordvoerder Tom Runhaar in debat met Margreet Verwaal van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Jim Orsel van vastgoedadviseur CBRE.
  • Er was ophef over het rapport van het College van Rijksadviseurs, waarin de sector logistiek in scherpe bewoordingen werd aangepakt. Dat oogstte onbegrip vanuit de sector, terwijl rijksadviseur Wouter Veldhuis op iets anders had gehoopt. Namelijk overeenstemming over hoe de toekomst er zou moeten uitzien. In een podcast van Logistiek.nl ging hij met Dilas-bestuurslid Tim Beckmann daarover in gesprek.
  • Bedrijventerreinen kunnen en moeten duurzamer worden. Dat schreef de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een advies dat is overhandigd aan demissionair minister Micky Adriaansens van Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. “Als DILAS, Dutch Industrial & Logistics Association zijn we het daar van harte mee eens”, zegt Tom Runhaar van Dilas in reactie op het advies. Runhaar ziet in lokale energiehubs zoals de Schiphol Trade Park Energy Hub, waar Dilas-lid Joulz nauw bij is betrokken, grote mogelijkheden om te verduurzamen. Lees verder op LinkedIn.

Positioning paper

Ook in 2024 zoeken we proactief contact met de landelijke media om onze visies over de toekomst van logistiek en logistiek vastgoed naar voren te brengen. Momenteel werken we aan een positioning paper waarin we onze standpunten over verschillende onderwerpen vastleggen. Dit document dient als fundament voor onze interactie met de media.