Kennisbank: bron van kennis met zes hoofdthema’s en veertig subthema’s

Als bestuur hadden we al geruime tijd de wens om een hoogwaardige, onafhankelijke database te creëren die bijdraagt aan onze rol als kennispartner. In nauwe samenwerking met ELBA/REC hebben we hard gewerkt aan een kennisbank waarin jij als deelnemer uitgebreide informatie kunt vinden.

Zes hoofdthema, veertig subthema’s

De kennisbank omvat zes hoofdthema’s die door deelnemers als belangrijk zijn aangemerkt: ruimtelijke ordening, energie, duurzaam bouwen, last mile logistics en stadslogistiek, digitalisering/robotisering en innovaties. Elk van deze thema’s is verder onderverdeeld. In totaal zijn er veertig subonderwerpen.

Een unieke database

Deze database herbergt meer dan honderdtwintig artikelen, rapporten en andere bronnen over logistiek, industrieel en logistiek vastgoed, afkomstig van ruim dertig verschillende bronnen. We hebben ons best gedaan om zoveel mogelijk content rechtstreeks in de database op te nemen. Waar dit niet mogelijk was, voorzien we in de benodigde verwijzing naar de bron. In sommige gevallen kan het zijn dat je moet inloggen, zoals bij Logistiek.nl.

Jij kunt input aandragen!

ELBA/REC werkt als programmabureau continu aan het bijwerken van deze kennisbank. Als deelnemer ontvang je een inlog en wachtwoord voor deze bron van kennis. Mocht je deze gegevens niet hebben ontvangen, neem dan contact met ons op via info@dilas.nl. Daarnaast kun je via dit e-mailadres suggesties doen voor rapporten, achtergrondartikelen of analyses die je graag toegevoegd wilt zien aan de kennisbank. Het is van belang dat deze publicaties, whitepapers, rapporten en andere mediabronnen een verdiepende en/of verhelderende waarde hebben. Bij voorbaat dank voor je bijdrage!

AI geeft suggestie

Tot slot zijn we ook aan het onderzoeken welke toegevoegde waarde artificial intelligence kan bieden aan onze database. AI-tools hebben namelijk het vermogen om suggesties te genereren op basis van jouw zoekopdracht in de kennisbank. Ze kunnen gerelateerde informatie op het internet vinden en deze aanbevelen als interessante aanvullende lectuur.  Mocht er vooruitgang zijn op dit gebied, dan houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.