Kennisbank en AI

Er zijn weer tal van nieuwe publicaties bijgekomen. En de kennisbank ontwikkelen we nog verder. Onder andere met AI. De AI chatbot werkt nu op de kennisbank van Dilas. Zie onderstaande schermopname voor werking.

De chatbot beantwoordt alleen Dilas gerelateerde vragen, dus als je een vraag stelt die niet valt binnen de scope van zijn opdracht, zal hij deze netjes afdoen met: “Ik kan alleen informatie verstrekken over de thema’s gerelateerd aan Dilas en grootschalige bedrijfsvestigingen. Als je vragen hebt over ruimtelijke ordening, duurzame energieoplossingen, of een ander gerelateerd onderwerp, laat het me weten!”

Fase 1 (nu afgerond): De chatbot zit nu nog in de leerfase, dit betekent dat de antwoorden op vragen iets langer kunnen duren of nog niet compleet zijn. Op dit moment gebruikt de AI chatbot de basis data set van de kennisbank + informatie over de thema’s. De vraag “wat zijn de thema’s van dilas?” is een vraag waar hij al goed op getraind is en een goed antwoord op kan geven.

Fase 2: Na de leerfase kunnen we door met het uitbreiden van de chatbot, denk hierbij aan informatie van het internet gebruiken, het uitlichten van gerelateerde artikelen op andere sites/bronnen. En het “serven” van gerelateerde artikelen binnen de Dilas Kennisbank op basis van de vraag.