Van het bestuur: op de drempel van 2024

We staan op de drempel van 2024. Een tijd om even stil te staan en terug te kijken. Naar 2023, ons eerste volledige jaar in actie na de oprichting in september 2022. We kunnen hier onmogelijk alles vermelden, maar een aantal punten is zeker de moeite van het vermelden waard.  

  • Elf toonaangevende bedrijven hielden korte en krachtige pitches in oktober over hoe mooi logistiek vastgoed kan worden.
  • We hielden in april samen met het College van Rijksadviseurs een Nationaal Vastgoeddebat over de toekomst van logistiek.
  • We zagen elkaar tijdens het thema- en netwerkevent in maart dat ging over energie. Hoe kunnen industrieel en logistiek vastgoed bijdragen aan de energietransitie?
  • We gaven veelvuldig in de media een stem aan de verduurzaming, de inpassing en de toekomst van logistiek vastgoed. Zoals in De Telegraaf, in Logistiek Vastgoed, in Vastgoedmarkt en in Property.nl.
  • We gingen in oktober samenwerken met ELBA/REC om onze ambitie meer vorm te geven. Dat is dynamische organisatie in het domein van ruimtelijke ordening met uitgeefkracht, marketingexpertise en programmamanagementvaardigheden.

Op weg naar 2024

Met trots kijken we terug naar 2023. Dat was een jaar waarin we meerdere keren de kans hebben gehad om met elkaar van gedachten te wisselen over de toekomst van industrieel en logistiek vastgoed. In deze nieuwsbrief nemen we je mee naar de initiatieven die we samen met ELBA/REC aan het uitwerken zijn voor 2024.

Uiteraard denken we zorgvuldig na over de thema’s van die initiatieven. We vinden het belangrijk dat de gekozen thema’s relevant zijn voor onze leden en aansluiten bij de actualiteit en uitdagingen van de sector.  Daarom hebben we onlangs een enquête gehouden. We danken je hartelijk voor je deelname daar aan. Jouw input heeft ons waardevolle richting gegeven voor het programma in 2024 en heeft ons geholpen te begrijpen wat jij graag terug wilt zien.

Aanvullende ideeën

Mocht je nog aanvullende ideeën hebben, kennis willen delen over een duurzame toekomst van logistiek of logistiek vastgoed of willen laten weten wat Dilas verder nog zou kunnen (of moeten) doen of aanpakken, schroom niet ons te e-mailen via info@dilas.nl.

Kortom, we zijn trots op wat we hebben bereikt, maar tegelijkertijd staan we ook in de startblokken voor 2024 om er een geweldig jaar van te maken voor logistiek vastgoed. Dit doen we samen met jou. We laten samen de waarde van logistiek en industrieel en logistiek vastgoed zien en we geven het de duurzame toekomst die het verdient. Wij wensen je fijne feestdagen en heel mooi 2024 waarin we je vaak mogen verwelkomen.

Het bestuur van Dilas
Tim Beckmann, Sander Breugelmans, Eelko Brinkhoff, Bas Geijtenbeek en Joffrey Lagaunne